A létezés nyomában - 8. rész: Összegzés
2016. augusztus 21. írta: thoomas26

A létezés nyomában - 8. rész: Összegzés

Frissített kiegészítés (2017.10.19.): Ezen írásomat több, mint egy éve készítettem, melyet követően még sok tapasztalaton és ismeretszerzésen estem át. Ma már - noha lényegét tekintve az itt leírtak megfelelnek a valóságnak - néhány dolgot másképp fogalmaznék, fogalmazok.

 

A 'Létezés nyomában' bejegyzés sorozat 7 részének összegzéseként tehát: a "közös tudatmező" egy mindent átható, mindenhol jelenlevő komplexum lehet, mely a Világegyetem létrejöttekor jelen lehetett, s melyből materializálódhatott az általunk érzékelt anyagi világ. Melyhez mindannyiunk tudata folyamatosan kapcsolódik, s mely magában tárolja az összes valaha történt információt (életet, eseményt, mindent), és a következményként előre megírt információkat. Azonban tudatosan hozzáférni, egy átlagos ember számára egyéni adottság és érzelmi kötődés függvénye. Bárki képes rá, ha e képességet tudatosítja magában és ha elnyomja hétköznapi tudatát; de minél többet gyakorolja valaki, minél tökéletesebbre fejleszti magában e képességet (pl. meditációval), annál jobban fér hozzá. Aztán vannak a ritka kiválóságok (mint az élet bármely területén), akik képesek szinte bármihez hozzáférni benne. Ők a kivételes spirituális és/vagy paranormális képességekkel megáldott személyek - akik valójában nagyon ritka esetek, de léteznek, s nem említendők együtt azokkal, akik csupán állítják ezt magukról.
E közös tudatmező a világunk összes tudatát magában foglalhatja, ennek következtében hathatunk tudatunkkal bármire. Nálunk alacsonyabb tudatszintű dolgokra mindenképpen, velünk egyszintű tudatokra, akkor, ha azok jelenleg éppen alacsonyabb tudatszintű tudattal rendelkeznek, tehát kevésbbé tudatosak.
A valóság folyamatát pedig, tehát mi irányítjuk ugyan, de nem egyértelmű, hogy ebből mennyi a tudatalattink irányítása a korábbi tetteink okozatai révén.

A paranormálisnak vélt jelenségek, képességek – ezen írás gondolatmenetét követve tehát - a közös tudatmezőhöz köthetők. Mivel mindannyiunk tudata a nagy egység szerves része, s tekintve, hogy a felsőbb szintű tudat képes hatni az alacsonyabb szintűre, elképzelhetőnek tűnik, hogy e ”tudati internetet” használva nyílik meg előttünk, az ugyan ma még megmagyarázhatatlan technikán alapuló képességeink tárháza.

A világegyetemben valószínűleg sok és talán sokféle élet található, bizonyosan mind fizikai, anyagi jellegű formában. Közös szellemi teremtővel. A különböző anyagi létformák között elképzelhető egyfajta hierarchia, tehát magasabb értelmi szinten lévő anyagi létformák létrehozhatnak alacsonyabb szinten lévőt, de az is lehet, hogy minden anyagi létforma teljesen független egymástól.
Az élet véletlen kialakulása azonban kizártnak tekinthető. Bizonyítéka az a megszámlálhatatlanul sok egybeesés, amely éppen ilyen formában és minőségben a földi élet kialakulásához szükségeltetett. Teljeséggel irracionális azt elképzelni, hogy mindez csupán a véletlen műve lett volna. Az élet mindenképpen tudatos tervezőt sejtet. Az általunk ismert élet minden bizonnyal a szellemi teremtő által információval feltöltött közös tudatmező (morfogenetikus tér) programja, utasításai alapján jött létre, nyilvánult meg anyagi formában.
Az általunk ismert Világegyetem, emberi ésszel talán azért olyan felfoghatatlanul hatalmas, mert az nem elsősorban az anyagi világ színtere, hanem a tudati világé. A tudat számára meg, mint tudjuk, nem létezik sem az általunk ismert idő, sem az általunk ismert tér.

Még nagyon sokáig nem kapunk választ minden kérdésünkre. Azonban a legelképzelhetőbb álláspont a (földi) élet értelmét tekintve: a fizikai világban való élményszerzés, ezáltal a közös tudat gazdagítása, talán meghatározott szabályokat követve.
A cél mindannyiunkál egy lehet: az iskola elvégzése, s kikerülés az anyagi megnyilvánulás létéből.
Mindezeket figyelembe véve és megértve élhető a legteljesebb élet, ami az adott körülmények között tőlünk elvárható.

 

Ezen írásom csupán "dióhéjban" foglalkozott az érintett témákkal, a komolyabban érdeklődőknek azt javasolnám, hogy (kellő körültekintés mellett) az interneten keressen bővebb információtartalmak után.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatostudat.blog.hu/api/trackback/id/tr3411071062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása