Sorsút és sorsfeladat - mi a miénk?
2017. október 22. írta: thoomas26

Sorsút és sorsfeladat - mi a miénk?

Nagyon sok teszik fel maguknak vagy másoknak a kérdést, hogy vajon mi az ő sorsuk? Mi az ő feladatuk? Hogy vajon tényleg a megfelelő útjukon járnak-e? Bár ahány ember, annyi féle sors, mégis vannak általános elvek, melyek mindenkire igazak.

sors0uj.jpg

Sok helyütt említettem már, itt is megjegyezném; a lélek a leszületése előtt szellemi segítőivel, teljes tudatosságában tervezi meg leendő életét, annak főbb körülményeit, főbb életeseményeit és szereplőit, az elmúlt élete következményeképp. Teljesen tisztában van azzal, hogy az előző életében elkövetett tettei miatt mit és hogyan kell megélnie, megtapasztalnia. Tudja, hogy nem tehet mást, hiszen a karmát, a saját maga által keltett energiákat csak így tudja kiegyenlíteni, s csak így képes fejődni, tovább lépni a szellemvilág különböző szintjein, amely fejlődni vágyás épp úgy alapvető ösztöne, mint egy kisgyermeknek, aki éppen járni tanul. Ha százszor is elesik, százegyedszerre is meg fogja próbálni, amíg tökéletesen el nem sajátítja azt. Mivel tudja a lélek, hogy leszületése után ideiglenesen elfelejt mindent, szellemi segítőit, felsőbb szellemi erőket kér meg arra, hogy kísérjék életét figyelemmel és segítsék őt abban, hogy minden úgy alakuljon, ahogy annak alakulni kell. Így általánosságban elmondható, hogy minden meg fog történni velünk, aminek meg kell, de semmi olyan nem fog, aminek nem kell.

sors1uj.jpg

Így bármilyen hihetetlen, nincs olyan ember a Földön, aki ne a saját sorsát követné. Hiszen nem is tehetne mást.

Meg kell különböztessünk sorsutat és sorsfeladatot. A sorsút, amiről az előzőekben írtam. Az, ami (legalábbis a főbb, lényegesebb körülményeket illetően) történik velünk. Amin nem tudunk változtatni - minden szándékunk ellenére sem, vagy csak úgy tudnánk, hogy azzal másoknak vagy magunknak ártanánk. Idevágó mondás: "A sors az, ami minden terved dacára történik veled." A sorsfeladat pedig az, amit a legszívesebben csinálsz vagy csinálnál, amiben úgy érzed, a legnagyobb örömödet leled. Amihez képességed van. Ilyen minden embernek van, még akkor is, ha annak jelenleg úgy érzi, nincs tudatában. Vannak ugyanis emberek, akik azt gondolják, neki nincs ilyen. Ők úgy érzik, semmiben sem jók, semmiben sem találnak örömöt, pedig csak jobban magukba, jobban körül kellene nézniük. Nincs olyan, hogy valaki semmiben sem találná az életben azt, ami boldoggá tenné. Hogy nincs olyan, amiről gyerekkorában (vagy éppen most) álmodozik, hogy szívesen csinálna. E képességet egyébként a lélek mindig okkal hozza, okkal választja feladataként, valójában arra, hogy általa örömet okozzon és segítsen másoknak és saját magának egyaránt. 

sors2uj.jpg

Fontos megjegyezni, hogy az, hogy jó úton járunk-e vagy sem, relatív kérdés. A 'jó' több féle értelmet nyer, attól függően, hogy milyen tudatossággal nézzük azt. Egyáltalán nem biztos, hogy amit a lelkünk 'jónak', tehát megfelelőnek tart, mint út, azt mi, a mostani személyiségünkkel, mostani tudatosságunkkal is annak tartunk. Tehát egyértelműen előfordulhat, hogy akár egy sok szenvedéssel járó élet is a lélek szempontjából "jó", hiszen ez kell a fejlődéséhez, a továbblépéséhez, s ahhoz, hogy bölcsebb legyen. Nekünk pedig épp elég elfogadni - ugyanezt.

sors3uj.jpg

Alapvetően elmondhatók a következők. Az életünkben, amin tudunk változtatni (anélkül, hogy ártanánk valakinek), hogy nekünk, vagy másoknak, jobb legyen, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt ennek érdekében. Amin viszont minden igyekeztünk ellenére sem tudunk változtatni, azt el kell fogadjuk, hiszen az a sorsunk, az utunk, bármi is legyen az. Azt megértenünk kell, mint a lelkünk, a felsőbb énünk, nyomós okkal, teljes tudatosságában hozott döntését, s el kell fogadjuk. Ha nem ezt tesszük, ha meg nem értéssel és el nem fogadással harcolunk ellene, úgy hogy közben magunkat is és másokat is megsértünk, az adott élethelyzet nem enged el bennünket, következő életünkben újra szembe jön velünk, hiszen a léleknek azt újra vállalnia kell. Ha viszont szeretettel és alázattal elfogadjuk, úgy hogy közben lehetőleg másokat sem bántunk meg, s megértéssel viseljük az élethelyzetünket, akkor sikeresen vettük a leckét, s a testünk halála után egy érettebb, bölcsebb lélekként térünk vissza a szellemvilágba.

sors4uj.jpg

Tehát amiért leszülettünk, az az, hogy végigjárjuk, végigéljük a lelkünk által választani kívánt, választani kénytelen sorsutat. Hogy megtaláljuk a sorsfeladatunkat - ami örömet okoz, amit a legszívesebben csinálunk, s ami által valamiféle pluszt tudunk adni másoknak is - ám ennek természetesen, nem kell feltétlen nagy dolognak lennie. De mindeközben igyekezni - a lehetőségekhez és körülményekhez képest - a legboldogabbnak, legoptimistábbnak lenni, megértéssel elfogadni azt, amin nem tudunk változtatni, s azt tenni másokkal (és magunkkal is), amit szeretnénk, hogy mások tegyenek velünk. Ha valaki ezt az utat követi - bármi és bármilyen is legyen az - biztos lehet benne, hogy teljes mértékben azt az utat járja, amit járnia kell.

 

Medek Tamás

spirituális író, segítő

Miben tudok segíteni Neked? (a kérdésre kattintva olvashatsz róla)

 

E blog tartalma mellett ajánlom figyelmedbe Facebook-oldalamat is, ahol további spirituális írásaimat és gondolataimat olvashatod. A megtekintéséhez kattints ide!

 

 

A cikkem szabadon megosztható, melyet az alábbi (facebook) 'Megosztás' szóra kattintva tehetsz meg:

Megosztás

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatostudat.blog.hu/api/trackback/id/tr2113048972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogriella · http://aszavakablakokvagyfalak1.blogspot.com/ 2017.10.22. 16:26:10

Köszönöm Tamás, tanultam most is, megtanultam azt, mi a különbség a SORSFELADAT és a SORSÚT között. És a magam életében látom is már, hogy mely a sorsutam, eddig számomra és teljességel éltem és élem a sorsfeladatomat, ebben teljesedem ki, ez az enyém, ehhez értek, ezt tanultam, ebben tudok a legtöbbet segíteni, ezt tudom a leghitelesebben átadni olyan embereknek, akik kérik, akiket elém hoz a jó sorsom.

thoomas26 2017.10.23. 16:51:21

@bogriella: Kedves Bogriella! Örülök, hogy hasznodra vált ezen írásom (is). :)

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2021.02.13. 17:59:04

Auschwitz be lehetett "tervezve"?!!!!

thoomas26 2021.02.13. 18:33:52

@gond/ol/a:
Sokakban fogalmazódik meg ez a kérdés, persze teljesen érthetően.
Magam is nehezen tudom olykor elfogadni, hogy ilyen borzalmak hogyan történhetnek meg, hogy engedélyezhetik mindezt odaátról?
Ugyanakkor az ismereteim szerint nem történhet semmi sem velünk anélkül, hogy az a sorsutunkban benne ne lett volna, a lelki előzményeink (karmánk) alapján.
Annyit fontos még megemlíteni, hogy minden ami itt történik velünk (rossz), az nem Isten (vagy az Égiek) büntetése, hanem a saját korábbi tetteink következménye, visszahatása. A borzalmak, melyek megtörténnek (s melyeket az elszenvedői váltottak ki valaha és/vagy előző életeikben), nem Isten gonosz terve, hanem az egyéni lélek szabad akaratából származó eltévelyedése eredménye, visszahatása.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2021.02.16. 01:42:29

@thoomas26: nagyon féltem, hogy ezt válaszolja :( (node pl ártatlan , csöpp gyerekek esetén...?! és milliók....? csak nem csoporkarmára gondolsz?!!! Egyébként van egy gyönyörű vers, Zelk Zoltántól, ott egyértelmű, hogy Adonaj (Isten) is jelen van, s őt is eltemetik.... tehát ő is áldozat !!!!!

thoomas26 2021.02.17. 16:07:39

@gond/ol/a: Úgy, ahogy egyéni karma van, úgy létezik csoportkarma is. Amikor egyszerre sok embert érint egy helyzet, akkor - az ismereteim szerint - egyik benne szereplő lélek sem véletlen, hogy éppen ott van. Most sok mindent nem értünk, hogy kivel, mi, miért történik, de csak azért, mert nincs kellő rálátásunk a jelen életünkön kívüli létezésünkre, s az előző életeinkre. (Ennek a fő oka az, hogy kellően tudjuk megélni a jelent, s kellően ide tudjunk fókuszálni.) Amikor nagyon rosszat tesz valaki, akkor Istent temeti, igen, persze, ez csak képletesen értendő. Hisz Isten nem áldozat. Ő tehát "csak" megteremtett bennünket, szabad akaratot adott, s ez utóbbival bármit tehetünk, de mindenképpen meg kell tanuljuk, hogy amit teszünk mással, azt valójában magunkkal (is) tesszük, s ebben a karma a tanítónk. Amikor rossz történik velünk, Isten akkor is velünk van, de nem ő okozza tehát azt, hanem mi okoztunk korábban. S csak azért nem segít (legalábbis annyit, mint szeretnénk), hogy megtanuljuk a helyzet által azt, amit nekünk akkor meg kell.
süti beállítások módosítása