Egyensúly és karma
2020. október 19. írta: thoomas26

Egyensúly és karma

Az életben minden az egyensúlyra törekszik és minden a lehető legigazságosabb. Bár ezt az állítást, főleg a második felét, aligha hisszük el, hisz a világban, az életünkben éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk. Sok esetben azt látjuk ugyanis, hogy aki jót tesz, azzal mások rosszat tesznek vagy éppen rossz történik vele, aki meg gonoszkodó, annak meg látszólag sikeres élete van. Látjuk a világban az elképesztő gazdagságot és a mérhetetlen szegénységet. Látjuk hogy valaki nyolcvan évet él meg egészségben, míg mások alig élik meg a gyermekkort, azt is betegeskedve. Látjuk ahogy valakinek szinte minden összejön, amit szeretne, másoknak szinte semmi. Látjuk, hogy valaki idilli körülmények közé születik, mások felfoghatatlan nyomorba. Látjuk, hogy sok esetben éppen nem azon csattan az ostor, akin reálisan nézve kellene, hanem a legártatlanabb szereplőkön... és még sorolhatnám. Joggal tesszük fel a kérdést, hol itt az igazság? Milyen Isten az, aki ilyet megenged?

1_1.jpg

Valójában azonban csak addig tesszük fel ezeket a kérdéseket, amíg azt hisszük, amíg csak azt fogadjuk el, hogy ez az egy élete lenne mindenkinek. Egyes vallások ezt tanítják, igen. Hogy egy életünk van, s ahogy abban viselkedtünk, úgy ítéltetünk majd, s annak megfelelően vagy az örök kárhozat vagy az örök paradicsom a jutalmunk. A testi érzékszerveinkkel felfogott észleléseink és a tudatunk mostani emlékei is csak a jelen létezést támasztják alá, igen. Hogy ez az egy életünk van, és a létezésünk a testi megfoganásunkkal vette kezdetét, és a testi halálunkkal le is zárul. Ezek a nézetek azonban nem ismerik el a reinkarnációt. Nem ismerik el, hogy jelen életünk csupán egy apró láncszeme a teljes létezésünknek.

Az én ismereteim szerint kétségtelen, hogy nem most élünk először és nem is utoljára - a testi világban. Egyrészt, mert az általam eddig megismert bizonyítékok (egyes halál közeli élmények, regressziós hipnózis beszámolók, egyes gyermekek élményei, stb.) ezt támasztják alá. Másrészt Isten igazságos voltával sem fér össze, hogy egyik gyermekének pár évet adjon, nyomorban, betegségben, másiknak pedig nyolcvanat örömben és jó létben, s mindezek után még ugyanúgy, ugyanolyan mércével is bírálja őket, örök szenvedésre vagy örök üdvösségre ítélve. Harmadrészt az általam követendőnek vallott szellemi közlések, tanítások is ezt erősítik meg.

2.jpg

Az emberi lélek a létezésének reinkarnációs időszaka alatt hol testben él a fizikai világban, s hol test nélkül a szellemi világban - melyek közül ez utóbbi az igazi otthona. Míg odaát mindenki csak a saját fejlettségi szintjével azonos lelkekkel van együtt, itt eltérőekkel is, hogy egymástól tanulhassanak. A szabad akaratával bármit megtehet másokkal és magával is, de minden egyes tettéért felelősséggel tartozik, melynek visszahatását viszont viselnie kell. Ez a törvényszerű folyamat a karma, melyet felsőbb szellemi erők felügyelnek. A cél azonban e visszahatással a legkevésbé sem a bosszú, s az ezzel járó kéjes elégedettség - ezek csak emberi fogalmak. A karma a tanítást szolgálja, és alapvető, egyetlen célja: éreztetni az adott lélekkel, amit korábban másoknak, másokban okozott, hogy megtanulja, mit jó tenni mással és mit nem, elérvén, hogy minden lélek egyre inkább a jót kívánja másoknak tenni.

3_1.jpg

Mivel nem a bosszú hajtja a karmát, hanem a tanítás, ezért nem az az elsődleges cél, hogy mielőbb visszaadja valakinek a tettei hatását, hanem az, hogy akkor adja vissza, amikor az adott lélek a legoptimálisabban tanulhat belőle. Amikor a szellemi vezetői úgy látják, hogy az adott visszahatásból a legtöbbet tanulhatja, amikor a legvalószínűbbnek látják, hogy az illető tanulni is fog belőle. Ezért a karma egyénileg változó idővel hat vissza mindenki esetében - van, akinek még abban az életében és van, akinek egy másikban. De hogy visszahat, az törvényszerű, sőt, ez a létezés egyik épp oly alapvető törvénye, mint a fizikai világunknak a gravitáció vagy a napfelkelte például.

Vannak olyan személyek - korábban már írtam róluk - akiknél szinte azonnal visszahat a karma. Akik egész életükben azt tapasztalják, hogy bármit is tettek másokkal, azt nagyon hamar maguk is visszakapták. Ezek a személyek viszonylag fejlett lelkeknek minősülnek, akiket az isteni gondviselés már szigorúbban vesz, valamint jól tudják, hogy a visszahatásokból azonnal képesek érdemben tanulni, illetve képesek felismerni a karma létezését, s így másoknak is megerősítést tudnak adni, mások hitét is képesek erősíteni a karma létezését illetően.

4_1.jpg

Amíg a testi életünkben élünk és döntően ezt az egy életünket vesszük alapul és fogadjuk el, addig tehát egyértelműen azt látjuk, hogy teljes igazságtalanság és káosz uralkodik a világban, sőt, ennek mértékét még csak fokozódni láthatjuk. Azonban ha megértjük és elfogadjuk, hogy számos életünk van, melyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz és melyek közül a jelen életünk csupán egy apró láncszem, akkor láthatjuk, hogy összességében nézve minden az egyensúlyra törekszik és minden a lehető legigazságosabb - de ehhez életeken átívelően kell gondolkodni tehát. Ez a gondolkodás nekünk itt és most bár furcsa lehet, de a létezés nem gondolkodhat másként, hiszen egy életünk alatt nem történhet meg minden, amihez több száz (vagy akár több ezer) áll a rendelkezésünkre.

5_1.jpg

Minden tökéletesen illeszkedik mindenhez és mindenki tökéletesen illeszkedik mindenki életébe - kölcsönösen. Minden akkor következik el, amikor annak megtörténtére a legoptimálisabbak a körülmények, szellemi szempontból. De elkövetkezik, amikor el kell következnie. Hogy amit megbontunk egyensúlyt, az előbb vagy utóbb, de újra egyensúlyba álljon vissza. A természetben és a létezésünkben is erre törekszik minden.

 

Medek Tamás

spirituális író, segítő

Miben tudok segíteni Neked? (a kérdésre kattintva olvashatsz róla)

 

E blog tartalma mellett ajánlom figyelmedbe Facebook-oldalamat is, ahol további spirituális írásaimat és gondolataimat olvashatod. A megtekintéséhez kattints ide!

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatostudat.blog.hu/api/trackback/id/tr116245702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mildikoj 2020.12.31. 17:43:22

Szeretném kérdezni, hogy ha a mostani életemben hiszek a reinkarnációban és spirituális érdeklődésű vagyok, akkor a következő életemben is hini fogok benne?
Köszönöm válaszát.

thoomas26 2021.01.01. 13:38:34

@Mildikoj:
Kisebb-nagyobb mértékben minden testi életünk más és más, s mindig olyan képességeket, személyiségjegyeket, habitust, stb., hozunk magunkkal (vállalunk), ami az adott és megélni szükséges sorsutunkhoz a legoptimálisabb. Így lehetnek eltérések, akár a világnézetünket érintően is. Azonban ami változatlan, ami jóságot már elértünk magunkban. Tehát ahogy fejlődünk, s ahogy egyre több testi életen vagyunk túl, úgy egyre inkább (a karma folyamatosan visszahatásai révén) tudni fogjuk, hogy mit jó tenni mással és mit nem, tehát annál inkább a jót fogjuk kívánni és tenni. Ennek a mindenkor elért szintje mindig életünkben a jellemzőnk lesz. Ehhez szorosan kapcsolódik az, hogy mennyire vagyunk tudatában az igazi önvalónkkal, egy testi életünk alatt. Ha tehát egyik életünkben már mélyen elfogadtuk a reinkarnációt, a túlvilágot, stb., akkor egy következő életünkben nem lehetünk teljesen ateisták. Az lehet, hogy egy következő életünkben nem hiszünk majd olyan nyilvánvalóan a lelkünk igazi valóságában, mint a mostani életünkben (ha az akkori sorsutunk azt kívánja meg), de az, hogy egykoron hittünk, az minden további életünkben bennünk lesz már.

Mildikoj 2021.01.03. 11:56:23

Kedves Tamás! A csoport karmáról nem sok információm van, gondolok itt a tömegbalesetekre, a háborúra. Kíváncsi lennék a véleményedre.
Köszönöm.

thoomas26 2021.01.03. 14:08:29

@Mildikoj:
Úgy tudom, hogy semmi olyan sem történhet velünk, aminek a sorsutunk szerint ne kellene megtörténnie. Ahogy az egyén karmája nagyon finomra van hangolva, úgy mindenki másé is, illetve az egymással való kapcsolatokra is igaz ez. Tehát ahogy az egyéni karma létezik és működik, úgy a csoportos karma is. Másképpen szólva egy tömegbaleset (vagy egy háború) valamennyi érintettjére igaz, hogy nekik ott és akkor, azt kellett megélniük, abba nem véletlenül kerültek. A szellemi segítőinknek olyan mértékű ráhatása van az életünkre, hogy ami nem a most megélni szükséges utunk (vagy annak egyik lehetséges alternatívája), abba egyszerűen nem engedik, hogy belemenjünk, vagy ha mégis, akkor úgy alakul, hogy nem érint bennünket majd komolyabb mértékben.

Zsuzsi53 2021.06.02. 14:04:16

Azt szeretném megkérdezni,ha valaki egy olyan személlyel fut össze az interneten akivel nagyon szoros kapcsolatba kerül, de nem szerelmi értelemben (mint a testvér). Akkor lehet hogy ismerjük egymást valamelyik életünkből? Válaszát előre is köszönöm!

thoomas26 2021.06.02. 15:50:08

@Zsuzsi53:
Bár a testi életeink során nem emlékszünk tudatosan a jelen életünkön kívüli emlékeinkre (hogy döntően az itt és mostra tudjunk fókuszálni, s hogy a jelent kellően tudjuk megélni), azonban a lelkünk mélyén ott van minden, és például érzetek formájában az a felszínre is tör bizonyos esetekben. Amikor valaki olyan személlyel találkozunk a testi életünk során, akinek a lelkével már életeken átívelően komolyabb érzelmi szál fűz bennünket össze, akkor azt a lelkünk felismeri, akár személyesen, akár online formában történjen a találkozás.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2022.08.18. 17:03:04

ezek szerint az emberiségnek egyre jobbá kéne válnia (nem ezt tapasztalom:(
süti beállítások módosítása