A gondolat hatalma - a tudományos bizonyíték!
2017. március 15. írta: thoomas26

A gondolat hatalma - a tudományos bizonyíték!

Már-már közhelynek számít, hogy a gondolatok mekkora hatalommal is bírnak, ám dr. Masaru Emoto japán kutató, vízzel folytatott kísérletei ezt tudományosan is alátámasztani látszanak.

emoto0.jpg

Masaru Emoto 1943-ban született Jokohamában. Életének nagy részét a víz tanulmányozásának szentelte. A hópelyhektől ihletve rájött, hogy a víz fagyott kristály formájában mutatja meg igazi természetét. Kutató munkája során a fagyott vizet vizsgálta, melynek kristályairól mikroszkópos felvételeket készített. Rájött, hogy eme kristályok aszerint változtatják formájukat, hogy a vizet, amit ezen kristályok alkotnak, előzőleg milyen mentális hatásnak tett ki. Lényegében arról van szó, hogy a víz szerkezetére kifejezett hatással volt az, hogy előtte mit gondoltak, mondtak a közelében lévő emberek. Bármilyen hihetetlen is, a gondolatainkat, mint információval rendelkező energiahullámokat a víz érzékeli, befogadja és ami a lényeg, azonosul vele.

Számos felvételt készített, miután különféle hatásoknak tette ki a vizet, majd lefagyasztva megvizsgálta azt. Kísérletezett különböző stílusú zene lejátszásával és különböző gondolatok közlésével. Az alábbi képek önmagukért beszélnek, bemutatják, milyen hatást követően milyen vízkristály alakult ki ugyanabban a vízben.

A képeken azt láthatjuk, hogy hogyan viselkedett a víz egy Mozart szimfónia, egy John Lennon dal vagy éppen egy heavy metal zene "hallatára", hogy hogyan viselkedett például a 'szeretet', a 'gyűlölet' érzése, gondolata hatására, illetve látható a Fujiwara víztározóból vett vízminta képe is, egy elmondott ima előtt és után. A felvételekben egy a közös - amit mellette gondoltak, a víz felismerte, befogadta és visszatükrözte azt. (Természetesen a víz, például nem a zenét hallja, hanem a mellette lévő embernek a zene hatására kialakult érzelemvilágát, gondolatát fogadja.)

emoto1.jpg


emoto2.jpg

emoto3.jpg

 

Egy híres, hozzá köthető kísérlet, az úgynevezett 'rizses kísérlet', melyben abból indultak ki, hogy ha a vízre ilyen hatást tudunk gyakorolni, akkor ebből következően bármire, amiben víz van. Természetesen bármivel lefolytathatták volna, azonban ott nemzeti étel lévén a rizsre esett a választás. Főtt rizst osztottak el, külön befőttes üvegekbe rakták és azonos körülmények közé, egymás mellé helyezték őket. Egyik üvegre pozitív gondolatokat, míg a másikra negatívokat írtak, illetve naponta ilyen gondolatokat "közöltek" feléjük, több héten át. Az eredmény egyben lett megdöbbentő és tanulságos. A "szeretett" rizs egészséges maradt hosszú idő múlva is, míg az "utált" rizs tönkrement.

(Ezt a kísérletet egyébként bárki egyszerűen és könnyedén elvégezheti; esetleg ki lehet egészíteni egy harmadik üveggel, mellyel nem foglalkozunk, így idővel a 'közöny' hatását is láthatjuk. Én magam is elvégeztem ezt a kísérletet, ha kíváncsi vagy rá, hogyan, s milyen eredménnyel, kattints ide, hogy elolvasd, s talán te is kedvet kapsz hozzá. A linkelt írás egyébként a saját spirituális utam történetét leíró írássorozat 3. része, melyben többek között erről is írok. Megjegyezném még, hogy találhatóak olyan cikkek és vélemények is az interneten, melyek Emoto munkásságát kérdőjelezik meg, mintegy csalóként beállítva őt. Nekem ugyan nem posztom ezek igazságtartalmát eldönteni, azonban a saját kísérletem eredménye engem teljesen meggyőzött.)

emoto4.jpg

Hogy a zenéknek, a szavaknak, az imáknak, végső soron tehát hogy a gondolatoknak, az érzelmeknek ilyen hatása van a vízre és a bennünket körülvevő fizikai valóságra, minimum megállásra késztet és elgondolkodtat.

Csak kiegészítésképpen jegyezném meg, hogy a gondolatok (az anyagi világban) mindenek felett álló energiahullámok, melyek bármire igyekeznek olyan hatást gyakorolni, amilyen előjellel rendelkeznek, amilyen előjelű érzelemmel felruházták azokat. Tehát nem csak a vízre tudunk hatást gyakorolni a gondolatainkkal (s bármire, amiben víz van), hanem olyan fizikai környezetre is, olyan anyagra is, mely nem, vagy csak csak alig tartalmaz vizet. Csupán arról van szó, hogy a víz különösen jól fogadja és tárolja a gondolataink információit, így a víztartalmú anyagra tett hatás látványosabb.

Fontos megjegyezni, noha kifelé hatunk, ugyanakkor elsősorban magunkra, hiszen "hozzánk mi vagyunk a legközelebb". Azt pedig tudjuk, hogy testünknek túlnyomó része víz, így jogos következtetésünk, hogy a benne található víz állapota döntően befolyásolja annak mindenkori állapotát. S ha figyelembe vesszük Masaru Emoto felfedezését, beláthatjuk, hogy óriási felelősséggel tartozunk a saját testünk iránt, annak állapotára óriási ráhatásunk van.

Testünk állapotát tehát a mindenkori gondolataink szabják meg! A belőlünk kiáramló gondolatok azonnal hatnak a környezetünkre, de elsősorban saját magunkra! Gondoljuk csak végig: a saját testünkre micsoda hatással vagyunk pusztán azzal, hogy milyen előjelű gondolatok születnek meg bennünk! A különböző érzéseink, gondolataink hatására a testünkben lévő víz kristályai is a fenti képeken látottakhoz hasonló formát vesznek fel, így hatva a teljes testünk állapotára. (Lásd a 'rizses kísérlet'-ben a rizs állapotnak alakulását.) Ha gyűlölünk, magunkat gyűlöljük első sorban, ha szeretünk, magunkat szeretjük első sorban. Pozitív gondolatokkal egészségesek, negatív gondolatokkal betegek leszünk. Csak külön jegyezném meg, hogy amennyiben bármennyire is igyekszünk, képtelenek vagyunk helyesen gondolkodni, akkor az így okozott betegség általában karmikus eredetű, tehát azt megélnünk szükséges. Azonban még így is bőven van mozgásterünk abban, hogy milyen előjelű gondolatok és érzelmek szülessenek meg bennünk, melyekkel minden esetben javíthatunk vagy ronthatunk a mindenkori lelki és testi állapotunkon.

Rajtunk múlik tehát, hogy hogyan gondolkozunk és ahogyan gondolkozunk, mi múlunk rajta.

 

(Ide kattintva böngészhetsz a többi írásaim között!)

 

Medek Tamás

spirituális író, segítő

Miben tudok segíteni Neked? (a kérdésre kattintva olvashatsz róla)

 

E blog tartalma mellett ajánlom figyelmedbe Facebook-oldalamat is, ahol további spirituális írásaimat és gondolataimat olvashatod. A megtekintéséhez kattints ide!

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatostudat.blog.hu/api/trackback/id/tr7912340507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása