Egy hatalmas tanítás Chico Xavier-től
2017. december 26. írta: thoomas26

Egy hatalmas tanítás Chico Xavier-től

Részlet a 'Levelek a túlvilágról' (Chico Xavier anyái) című filmből

Chico Xavier egy, a kétezres évek elején elhunyt brazil író, médium volt. A közvetítéseiből több tucat könyv s jó pár film is készült. E filmek közül magyar felirattal az 'Otthonunk', az 'És az élet megy tovább', s a 'Levelek a túlvilágról' című érhető el. Megtekintésük mindazoknak kötelező jellegű, akik a létezés igazságát keresik, s a spiritualitás ösvényén járnak. Általuk teljesebb képet kaphatunk mindarról, ami a lélekre vár a test halála után. Közöttük a 'Levelek a túlvilágról' című, különösen ajánlott azoknak, akik egy családtagjukat (gyermeküket) vesztették el. Én azonban most nem ezért - pontosabban nem csak ezért - teszek említést e filmről, hanem a benne elhangzott tanítások közül szeretnék kiemelni egyet.

ch1.jpg

Az alábbiakban a film részleteiből következnek sorok - így ha gondolod, csak azután olvasd el, miután a filmet megnézted, melynek a linkje a cikk végén lesz!

 

A film tulajdonképpen azért kapta a 'Chico Xavier anyái' címet, mert azon esetekről szól, amikor Chico, gyermeküket elvesztett édesanyáknak nyújt vigaszt azzal, hogy a gyermekük, halálon túli üzeneteit tolmácsolja számukra. Egyik ilyen anyuka a kisfiát egy kerékpáros baleset következtében veszítette el. A család bébiszittere vitte el biciklizni a kisfiút, s ez végződött egy olyan balesettel, mely végül a tragédiát okozta. Idővel az édesanya felkereste Chico-t, s kettejük párbeszédéből emelnék ki most egy - számomra fontosnak tartott - részletet:

Chico Xavier: Gyermekem, megköszönted a bébiszitternek?

Édesanya: Nem, Chico. Őszintén megbocsájtottam neki, de nem köszöntem meg.

Chico Xavier: Meg kellett volna. A fiadnak mindenképpen el kellett mennie. A bébiszitter az eszköze volt ennek. Képzeld el, ha a te öledből esett volna le, nem a bicikliről. Elviselnéd azt a bűntudatot?

Édesanya: Nem.

Édesanya: Köszönöm, Chico. Köszönöm.

Chico Xavier: Isten áldjon gyermekem.

ch2.jpg

ch3.jpg

pillanatképek a filmből

 

Azt hiszem, nem kell túl sokat hozzáfűznöm, miért is emeltem ki ezt a részt. Többször is írtam már magam is arról, hogy egy halál - a lélek szemszögéből - sohasem váratlan vagy véletlen. Ha egy halál megtörténik - az öngyilkosságot leszámítva, melyről legutóbb írtam -, annak meg kellett történnie. Minden más körülmény csak az eszköze annak. S e kiragadott esetben, bár a legkevésbé sem gondolnánk arra, hogy köszönettel tartozzunk annak a személynek, aki ha akaratlanul is, de egy szerettünk halálát okozta, mégis köszönettel tartozunk, hogy e muszáj, kénytelen tettet, a lelke, többnyire még a leszületése előtt, magára vállalta. Azt gondolom, e rövid párbeszéd, melyet kiemeltem a filmből, egy olyan egyszerű, de hatalmas tanítást ad át mindannyiunk számára, amire magunktól talán nem is gondolnánk, észre sem vennénk.

A teljes filmet ide kattintva lehet megtekinteni.

Ide kattintva pedig böngészhetsz a többi írásaim között!

 

Medek Tamás

spirituális író, segítő

Miben tudok segíteni Neked? (a kérdésre kattintva olvashatsz róla)

 

E blog tartalma mellett ajánlom figyelmedbe Facebook-oldalamat is, ahol további spirituális írásaimat és gondolataimat olvashatod. A megtekintéséhez kattints ide!

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatostudat.blog.hu/api/trackback/id/tr6113524849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása