Spirituális gondolataim - 1. rész
2019. augusztus 28. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 1. rész

Kedves Olvasóm! A blogomban található spirituális cikkeim mellett, spirituális gondolataimat is szeretném megosztani Veled, melyet ebben a bejegyzésben gyűjtöttem össze, s melynek - reményeim szerint - folytatása is következik majd, ezért is adtam a címében az '1. rész' jelölést. E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.) Bízom benne, hogy a cikkeim mellett e gondolataim is hasznosnak s gondolatébresztőnek hatnak majd Rád, melyhez kellemes olvasást és időtöltést kívánok! :)

gon3uj.jpg

 

35., Sokan élnek borzasztó és hányatott sorsot. Jelen életük egyik célja, hogy felhívják a figyelmünket. Hogy vegyük észre őket, s hogy legyünk hálásak mindenért, amink van.

34., Ha felismered és elfogadod, hogy nem csak ez az egy életünk van, akkor rájössz arra is, hogy nincs igazságtalanság a világon.

33., Ha jogtalanul bántottak, mindig gondolj arra, hogy az nem téged minősít, hanem azt, aki megvádolt. Aki anélkül ítélkezett feletted, hogy igazán ismert volna.

32., Ha valami borzalmas történik a világban, sokan Istent okolják érte. Azonban ha egy mesterember készít egy kést egy embernek, hogy meg tudja vele kenni a kenyerét, ám az az ember mégis embert öl vele, akkor nem a mesterember a hibás.

31., A fogyasztói társadalom a világon valaha létezett legkártékonyabb rendszer. Azontúl, hogy végső csapást mér a környezetünkre, elhiteti az annak behódoló emberekkel, hogy az anyag áll mindenek felett.

30., Elsősorban magadban kell pozitív változást elérned. Ugyanis mindenki a saját tetteiért felel, így bárhogy is viselkedjenek mások, a te jövődet kizárólag a saját tetteid határozzák meg. Persze erény, ha közben felemelsz másokat, de csak olyanokat tudsz, akik maguk is emelkedni kívánnak.

gon6uj.jpg

29., Ha türelmet kell tanulnod, nem jó, ha mindent megkapsz azonnal. Csak akkor tudod igazán próbára tenni magad, ha valamire sokat kell várnod. Csak úgy tudsz kellőképpen gyakorolni valamit, ha arra sok lehetőséged kínálkozik.

28., Soha ne tartsd magad feleslegesnek, bárhogy is alakuljon az életed. Egyrészről, mert a létezésben semmi sem felesleges. Másrészt ha még itt vagy, az azt jelenti, hogy dolgod van. Még tanulnod kell valamit és még örömöt kell okoznod másoknak és magadnak.

27., Úgy pusztul a Föld, ahogyan az embert emészti a pénz iránti vágy. S bár az embernek csak a teste hal meg, ő maga sosem, annál nagyobb lesz a szenvedése egy következő életében, minél később érti meg, hogy rossz úton jár.

26., A karmádat - eddigi tetteid és gondolataid következményeit - vállalnod kell. Negatív karmát oldani vagy letenni csak egyféleképpen tudsz, ha az azt kiváltó tetteid súlyát megértetted, azokat megbántad, s nem áll szándékodban többé elkövetni azokat.

25., Kapcsolatot teremteni egy eltávozott szeretteddel nagy áldás, mert hatalmas segítség a hiánya elfogadásában. Ugyanakkor nem is véletlen, hiszen azok élhetik meg, akiknek a lelki előzményeik alapján ez a sorsukban benne van.

24., Lehetnek olyan ártó gondolatok, energiák, melyeket neked küldött valaki, s melyek hatni is próbálnak rád. De csak akkor van lehetőségük ártani neked, ha azt a negatív lelkiállapotoddal magadhoz engeded és főként akkor, ha hiszel is a hatásukban.

gon1uj.jpg

23., A sorsutad egész egyszerűen az, amit élsz. A sorsfeladatod pedig, hogy minél kevesebbet árts, de minél többet segíts másoknak és magadnak mindeközben.

22., A legtöbb ember sok pénzt szeretne. Azonban a sok pénz gőgőssé, önzővé, telhetetlenné tehet. Ez pedig éppen szembe megy azzal a céllal, amiért ide születtünk.

21., Gondolataiddal, érzelmeiddel folyamatosan teremtesz magadnak. De csak azt vagy képes így bevonzani, ami a lelked, erre az életedre szóló tervében benne van.

20., A problémáink nem sorscsapások és szörnyű véletlenek, hanem a sorsunk - a lelki előzményeink következtében - előre elrendelt eseményei, melyek így vagy úgy, de hosszabb távon a lelki haladásunkat szolgálják. Ha küzdünk az ellen, amin nem tudunk változtatni, akkor a probléma velünk marad. ha elfogadjuk és igyekszünk abban helytállni, idővel letehetjük azt.

19., Minden gondolatunk, teret és időt nem ismerve, azonnal ott van annál a személynél, akinek szántuk azt és a hozzákapcsolt érzelemtől függően hatni is próbál rá. A legtöbben, testi életük alatt, ezt nem érzékelik, de test nélkül létezve ez a kommunikáció egyetlen formája és a telepátia alapja.

18., Ha igyekszel mindenen jó irányba változtatni - amit mások és magad megsértése nélkül meg tudsz tenni -, de minden mást elfogadsz és hagyod megtörténni, akkor teljesen biztos lehetsz abban, hogy azon az úton jársz, amit a lelked, leszületésed előtt eltervezett.

gon2uj.jpg

17., Isten létezésének a legnyilvánvalóbb bizonyítéka éppen az, hogy hinni vélünk benne. Hogy sejtjük Őt a lelkünk legmélyén.

16., Az előző életed emlékei nem véletlen vannak rejtve előtted - ha rejtve vannak. Éppen azért, hogy ne arra összpontosíts, ne azzal foglalkozz, hanem hogy a jelent tudd megélni és átélni a lehető legtökéletesebben.

15., Negatív emberek azért vannak körülötted, hogy jó példával járj előttük és hogy ha van rá lehetőséged, felhívd a figyelmüket a negativitásukra. Ugyan nem biztos, hogy azonnal vagy ebben az életükben leszel hatással rájuk, de a lelkük emlékezni fog rád és e tapasztalatokat előbb-utóbb fel fogják használni a saját fejlődésük útján.

14., Nem létezik sem szerencse, sem balszerencse. Csak olyan történik veled, amit a karmikus előzményeid tükrében a lelked vállalt és ami a szellemi feljebbvalóid szerint is a lelked fejlődését segítheti elő.

13., A szabad akarat szent és sérthetetlen. Szabad akaratodból tehetsz és gondolhatsz bármit. Azonban eddigi tetteid és gondolataid következményeit vállalnod kell, hogy tanulj belőlük.

12. Az anyagi gazdagság bár pillanatnyi öröm lehet, valójában a lélek egyik legnehezebb próbatétele, arra nézve, hogy mindeközben emberséges tud-e maradni. Ha nem - s a legtöbb lélek elbukik ebben -, a visszahatás fájdalmas lesz. Éppen ezért sose irigyeld az anyagi gazdagot! Ha jó ember, nézz fel rá, ha rossz, legfeljebb szánd és sajnáld érte.

gon4uj.jpg

11., Testet öltéseink célja megtanulnunk, hogy a látszólagos elkülönültségünk ellenére, a Forrásban, Istenben való összekötöttségünk révén mégis egyek vagyunk, így bármit teszünk másokkal, azt valójában magunkkal is tesszük. A tanítás eszköze pedig a karma, mely által egyre inkább felismerjük, mit jó tenni mással és mit nem.

10., Sosem maradsz le semmiről sem végleg, így túlságosan sose bánj meg semmit, amit nem tettél meg. Mindig lesz újabb lehetőséged bepótolni a lemaradásod és helyrehozni a hibáidat. Nem csak most és nem csak egyszer élsz.

9., A létezésben minden energia s a gondolat valamennyiük közül a legerősebb. A gondolataiddal hatsz mindenre, a testedre és bármire, ami körül vesz, mégpedig olyan előjellel, amilyen érzelemmel felruházod azokat.

8., A tudatunk az életünk minden pillanatát rögzíti. Minden gondolatunkat, érzelmünket, tettünket, valamint minden érzelmi hatást, amit ezekkel másokban okoztunk. Testi halálunk után kizárólag e naplót visszük magunkkal és ez lesz segítségünkre a következő életünk tervezésénél is.

7., Sorsutunk az, amit az élet folyamatosan elénk sodor. Amin tudunk változtatni jó irányba, mások és magunk megbántása nélkül, azzal az a dolgunk. Minden mással viszont az elfogadás és a lehetőségekhez mérten a minél pozitívabb megélés.

6., A testi halálunk időpontját nem dönthetjük el öngyilkossággal és nem siettethetjük önpusztító életmóddal sem. A problémát, mely elől elmenekülünk, nem megoldjuk, csupán elodázzuk a következő testet öltésünkre.

gon5uj.jpg

5., Eltávozott szeretteinket nem a temetőben találjuk vagy éppen a kedvenc helyeiken. Test nélkül létezve a gondolat az úr, így bárhol és bármikor szólhatunk hozzájuk vagy gondolhatunk rájuk, ők azt érzékelni fogják. Ha pedig kellően érzékenyek vagyunk rá, a válaszukat - akár egy érzés formájában - mi is érzékelhetjük.

4., A testi születés és halál időpontja szinte minden esetben egy tervezett időpont. Így az - a lélek szempontjából - sosem véletlen vagy váratlan.

3., A testi halál közeledtével a szellemi segítőink és a már korábban eltávozott szeretteink jönnek elénk, hogy segítsenek bennünket a szellemvilágba való átkelésben. Ezt tapasztalják sok esetben a haldoklók is."

2., Soha ne emészd magad múltbéli hibáidon. Egyrészről, mert nem tudod meg nem történté tenni. Másrészről pedig, ha őszintén megbántad, s megbocsájtottál magadnak, akkor mindig lesz lehetőséged érdemben jóvá tenni azt. A létezés igazságossága éppen ebben áll.

1., Eltávozott szeretteink érzékelnek minden feléjük küldött gondolatunkat és érzelmünket - sőt, azok hatással is vannak rájuk. Így minél nyugodtabbnak és boldogabbnak látnak bennünket, ők is annál inkább azok lehetnek.

 

Frissítés (2019.10.02.): Spirituális gondolataim - 2. rész

 

Medek Tamás

spirituális író, segítő

Miben tudok segíteni Neked? (a kérdésre kattintva olvashatsz róla)

 

 

A cikkem szabadon megosztható, melyet az alábbi (facebook) 'Megosztás' szóra kattintva tehetsz meg:

Megosztás

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatostudat.blog.hu/api/trackback/id/tr2515027922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása